ekabh 5

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, το Κέντρο Συμβουλευτικής  Υποστήριξης   Γυναικών Κατερίνης  παρουσίασε  μια εξαιρετική δράση ευαισθητοποίησης  στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου(Εκάβη). Οι μαθητές της  Γ’ τάξης  στις 15 και 19/12 είχαν την ευκαιρία  σε ένα  δίωρο  να ενημερωθούν  σχετικά με την έμφυλη  βία και τα στερεότυπα μέσα από την ανάγνωση αποσπασμάτων εγκεκριμένων  βιβλίων του ΚΕΘΙ ‘’ Ο κόσμος από την αρχή’’ και  ‘’Όλα από την αρχή’’ , ώστε να προβληματιστούν για τους λόγους ύπαρξης αυτού του φαινομένου , τη δυνατότητα αναγνώρισής του, τη συχνότητα και τις μορφές  που μπορεί να απαντάται και τους τρόπους που θα  αντιμετωπιστεί. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές μας   για την έξαρση  των  γυναικοκτονιών , για τις μορφές  βίας  και  ειδικά για την ενδοοικογενειακή βία που είναι  μια σοβαρή  μορφή κοινωνικής παθογένειας. Τέλος , ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Μακρής Γεώργιος τους επιβράβευσε για την  αριστη στάση  και       συμπεριφορά τους.Συνοδοί καθηγητές : Σεϊτανίδου Φωτεινή, Τιόκας Τριαντάφυλλος, Χαριτοπούλου  Σοφία, Ζέττα Χριστίνα, Μαντονίτσα Ευδοκία , Δαδαρούκα Μαρία.

Ευχαριστούμε το διευθυντή μας κ. Κωστόπουλο Νικόλαο για τη στήριξη και  παρότρυνση  της συμμετοχής μας στο πλαίσιο του μαθήματος ΚΠΑ .

ΕΚΕΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΙΚΡΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΟΣΟ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ………….(ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ)

 

Σεϊτανίδου Φωτεινή  ΠΕ02

Loading

Αφήστε σχόλιο